Kuva kalatiskistä, jossa on siikaa ja muita kaloja sekä simpukoita

Vinkit

  • Kalan perusmausteena jodisuola on karvaamman makuista kuin merisuola, joka maistuu pehmeämmältä.
  • Öljyistä rypsiöljy on miedoimman makuista.
  • Paistettaessa ilman rasvaa, kuumalle pannulle kannattaa sirotella vähän hienoa suolaa, jotta kala ei tartu pannuun kiinni.
  • Niin kauan kun kala on kuumaa, se jatkaa kypsymistä. Siksi kala kannattaa jättää mieluummin hieman raa’aksi kuin kypsentää loppuun asti.
  • Rasvainen kala säilyy huonommin kuin vähärasvainen.
  • Vältä kalan liikaa pesemistä – todelliset kalamiehet sanovat, että kala on uinut tarpeeksi, kun se kerran nostetaan merestä tai järvestä.

Kalaa käsiteltäessä kannattaa käyttää hellää kättä, mutta samalla pitävää otetta. Tottumattomalle kalankäsittely saattaa aluksi olla hankalaa…