#kalakeittopäivä

Kalakeittopäivänä 8.2. syödään korealaista Kalasoppaa Namnamnam!

Kansallista Kalakeittopäivää vietetään taas tiistaina 8.2. Tämän vuotinen päivä on saanut innoituksensa kovassa nosteessa olevasta korealaisesta kulttuurista. Sen innoittamana olemme luoneet paitsi herkullisen Kalasoppaa Namnamnam -reseptin myös inspiroivan
Kalasoppaa Namnamnam -biisin. Kalasoppaa Namnamnam on helppo valmistaa ja sen raaka-aineet löydät tavallisista ruokakaupoista. Voit tehdä keitosta makusi mukaan miedomman tai tulisemman.

Nappaa tästä ostoslista:

KOREALAINEN KALAKEITTO (MALGUNTANG) 4 ANNOSTA

Kalakeittoannos

Ainekset

  • 400 g nahatonta vaaleaa kalaa (esimerkiksi ahventa, siikaa tai kuhaa)
  • 1 l vettä
  • 1/3 kyssäkaalia
  • 1/4 kiinankaalia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 siitakesientä tai herkkusientä
  • 1 sipuli
  • 100 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ripaus suolaa tai 3 ml kalakastiketta
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • (2 tl gochujang-chilitahnaa, 2 tl korealaista chilijauhetta, kourallinen mungpavun ituja)

OHJE

Esivalmistelut

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Voit vaihtoehtoisesti käyttää 2 teelusikallista valmista valkosipulimurskaa.
  2. Kuori ja viipaloi kyssäkaali 3 x 4 cm kokoisiksi ja puolen sentin paksuisiksi ohuiksi suupaloiksi.
  3. Pilko kiinankaali samankokoisiksi paloiksi kuin kyssäkaali.
  4. Viipaloi siitake-/herkkusienet puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  5. Leikkaa 1 kevätsipulin varsi 5–7 cm pituisiksi paloiksi lientä varten.
  6. Leikkaa loput kevätsipulista ohuiksi siivuiksi koristelua varten.
  7. Leikkaa tofu 4 cm x 5 cm:n kokoisiksi ja 1 cm:n paksuisiksi paloiksi.

Keiton valmistus

  1. Lisää keskikokoiseen kattilaan vesi, kokonainen sipuli kuorineen, kevätsipulit ja pippurit. Anna kiehua korkealla lämmöllä 7–10 minuuttia.
  2. Nosta sipuli, kevätsipulit ja pippurit pois liemestä. Lisää kyssäkaali ja kiinankaali kattilaan, anna kiehua 5 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat keittoon enemmän kasviksia, voit lisätä myös kourallisen mungpavun ituja. Jos haluat valmistaa tulisemman version, lisää vielä 2 tl korealaista gochujang-chilitahnaa ja kaksi teelusikkaa korealaista chilijauhetta.


  1. Huuhtele kala kylmässä juoksevassa vedessä ja kuivaa paperilla. Leikkaa kala reilunkokoisiksi paloiksi.
  2. Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää kalapalat, valkosipulimurska, sienet ja tofu kattilaan ja kiehauta.
  3. Lisää kattilaan vielä soijakastike ja ripaus suolaa. Jos haluat keittoon aitoa korealaista makua, käytä suolan sijaan kalakastiketta.
  4. Koristele keitto hienonnetulla kevätsipulilla.

Mikäli haluat keitosta vielä ruokaisamman, nauti se keitetyn riisin kera, kuten korealaiset tekevät.