Seafood chef – ammattikokkien kilpailu, jossa valokeilassa ovat kala ja äyriäiset

Seafood chef 2022 voittaja on Ville Neulanen!

Seafood Chef 2022 -kilpailu käytiin tänään Gastro Helsinki -messuilla. Voittajaksi kruunattiin turkulaisen Smör-ravintolan vuoromestari Ville Neulanen. Kilpailun yhteydessä jaettiin myös parhaan kalankäsittelijän palkinto, joka meni niin ikään Neulaselle.

Tittelistä kilpailivat Neulasen lisäksi tamperelainen freelancer-keittiömestari Pekka Koponen sekä helsinkiläisen Boulevard Bar & Seafoodin keittiömestari Eppu Kokkonen. Kilpailijat valmistivat tuomaristolle alkuruoan Benella-kirjolohesta sekä pääruuan, jonka pääraaka-aineena oli hauki sekä yksi muu vapaavalintainen merenelävä. Lisätehtävänä oli pääruoan hauen käsittely, jonka kilpailijat fileoivat ruodottomaksi.

Kalatukku E. Erikssonin avainasiakaspäällikkö ja koulutusasiantuntija Antti Reinikainen toimi kilpailussa kalankäsittelyn tuomarina. Reinikainen on itse kalankäsittelyn SM-kisojen kaksinkertainen hopeamitalisti. Hän kehui kilpailijoiden suorituksia erinomaisiksi.

Kilpailun päätuomari, keittiömestari ja ruokakirjailija Ina Niiniketo kertoo, että kaikissa pääruuissa näkyi hienosti innovatiivisuus. Ville Neulanen erottui kuitenkin joukosta tasaisella kokonaisuudella.

Neulanen tarjoili tuomareille alkuruokana Benella-kirjolohta, valkopippuria ja thaibasilikalientä. Pääruoan hauen seuraksi hän valmisti parsaa ja rapukastiketta.

Ville Neulanen

Pääyhteistyökumppanit

Gastro Helsinki 18.-20.5.2022
Benella - Kala, joka tekee hyvää
Electrolux