Seafood chef – ammattikokkien kilpailu, jossa valokeilassa ovat kala ja äyriäiset

Tuomaristo

Kilpailun tuomaristossa on edustettuna koko kalan ketju ammattikalastajasta keittiömestariin.

Päätuomari

Ina Niiniketo

Ina Niiniketo on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka muutti syksyllä Tukholmasta takasin Helsinkiin 8 vuoden jälkeen. Tukholmassa hän työskenteli viimeisempänä Mathias Dahlgrenin the Sparrow Hotellin ravintolassa keittiömestarina. Tällä hetkellä hän työskentelee Sikkesissä keittiömestaria ja etsii parhaillaan sopivaa ravintola tilaa omalle ravintolalle. Ina on vuoden 2022 EU-komission Sustainable seafood and fish – kampanjan ”Taste the ocean” Suomen edustaja.

Seafood Chef 2022 logo

Mikko Poikolainen

Juha-Matti Mäkelä

Mikko Poikolainen on Kalatukku Erikssonin toimitusjohtaja ja pitkän linjan Food Service ammattilainen. Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus eri yrityksistä, kuten Arla, Unilever Food Solutions ja Metro-tukku.  Ennen kaikkea Mikko on intohimoinen ruokaihminen, joka rakastaa kalaa ja seafoodia sekä niistä rakkaudella yhdessä tehtyä simppeliä ruokaa. Viimeisin iso ahaa-elämys on ollut kotimainen hauki ja kuinka monipuolinen raaka-aine se onkaan!

Terveellisen ruoan ammattilaisella Juha-Matti Mäkelällä on pitkä kokemus useiden ruoka- ja juoma-alan yritysten markkinointitehtävistä. Nykyisessä tehtävässään Raisioaquan markkinointipäällikkönä hän on päässyt rakentamaan kotimaisen, kestävästi kasvatetun Benella Kalan tarinaa sen alkumetreiltä tähän päivään asti.

Jari Vesivalo

Katriina Partanen

Jari Vesivalo on tunnettu Michelin-tähti keittiömestari. Kokeista ja keittiömestareista koostuva satapäinen raati valitsi Vesivalon Kokkien Kokiksi vuonna 2016 ja PRO-palkinnon Vesivalo on voittanut vuonna 2015. Vesivalo on ennakkoluuloton ja hän yhdisteleekin ruoka-aineita sen mukaan mitä ruoka kaipaa. Hän suosii raaka-aineissa kunnioittavasti kohdeltua, laadukkuutta sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua ruokaa. Jari Vesivalo iloitsee siitä, että pitkän ja monipuolisen uran jälkeen oppii vieläkin uutta ja saa ahaa-elämyksiä esimerkiksi uusista raaka-aineista ja annoksista. 

Katriina Partanen on Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja, hän on työskennellyt kalan ja kalaruokien parissa jo yli 30 vuotta. Katriinan ja Pro Kalan missio on kertoa kalasta ja merenelävistä helppona, herkullisena ja terveellisenä ruokana. Tavoitteena on, että suomalaiset yhä useammin valitsevat lautasilleen kalaa ja muita veden antimia, niin kotona kuin ravintoloissakin. Ruoan valmistamisen ammattilaisia haluamme innostaa yhä useammin tarttumaan monipuolisiin vesien herkkuihin ja tarjoamaan niitä asiakkailleen.

Mikael Lindholm

Kalankäsittelyn tuomari

Antti Reinikainen

Mikael ”Linka” Lindholm on ammattikalastaja Loviisasta. Päätoimisen ammattikalastajan uransa hän aloitti vuonna 2009, koska meri, kalastus ja luonto on aina ollut lähellä sydäntä. ”Haluan tarjota kuluttajille tuoreita meren antimia ja myös esitellä vastuullista ammattikalastusta. Kanssani rysiä kokemassa on käynyt useita ryhmiä niin kaupan kuin ravintoloittenkin ammattilaisia”. Linka on jo muutaman vuoden ollut Stockmannin Food Market Herkun oma kalastaja ja tehnyt pitkään yhteystyötä mm. Luonnonvarakeskuksen kanssa erilaisissa alan kehittämishankkeissa, joiden tavoitteena turvata elinkeinon tulevaisuus. Pyytämäänsä saaliin hän toimittaa suoraan vähittäiskauppoihin ja ravintoloihin sekä myös jalostaa kalaa, lähinnä lohta ja siikaa omaan tori- ja suoramyyntiinsä.

Antti Reinikainen toimii Kalatukku E. Eriksson Oy:ssä avainasiakaspäällikkönä ja koulutusasiantuntijana. Antilla on yli 20 vuoden kokemus kala-alalta. Hän vastaa Erikssonin seafood-koulutustoiminnasta ja veitsi pysyy vakaasti kädessä: Antti on kalankäsittelyn SM-kisojen kaksinkertainen hopeamitalisti.

Pääyhteistyökumppanit

Gastro Helsinki 18.-20.5.2022
Benella - Kala, joka tekee hyvää
Electrolux