Seafood chef – ammattikokkien kilpailu, jossa valokeilassa ovat kala ja äyriäiset

Kilpailun kuvaus

Kilpailuun kutsutut neljä kilpailijaa valmistavat kolmen tunnin aikana sekä alkuruoan että pääruoan seitsemälle hengelle.

Lisätehtävänä on kokonaisen kalan käsittely eli hauen fileointi ruodottomaksi. Käsitelty kala käytetään pääruokaan, mutta tuomaristolle on tärkeää myös vastuullisuuden huomioiminen: Mitä tapahtuu perkeille? Entä mahdolliselle mädille? 

ALKURUOKA 

Alkuruoan pakollisena pääraaka-aineena on Benella -kirjolohi. Jokaiselle kilpailijalle varataan yksi kokonainen Benella-kirjolohi. Alkuruoka-annoksessa ei saa hyödyntää mitään omia raaka-aineita tai esivalmisteita. Tehtävässä saa käyttää Benella-kirjolohen lisäksi vain tarjolla olevia yhteistyökumppaneiden raaka-aineita.

PÄÄRUOKA 

Pääruoan pakollisena raaka-aineena on hauki ja vähintään yksi merenelävä. Jokainen kilpailija tuo pääruoan raaka-aineet haukea ja mereneläviä lukuun ottamatta tullessaan. Tarvittaessa kilpailun yhteistyökumppaneiden raaka-aineita saa myös hyödyntää.  

Tehtävät toimitetaan etukäteen kilpailijoille raaka-ainelistoineen.

Kilpailuun saa tuoda valmiiksi keitettyjä liemiä, mutta kastikkeet täytyy valmistaa paikan päällä. Vihannekset, kasvikset ja hedelmät saa tuoda kuorittuina, mutta ei pilkottuna. Säilöttyjä ja kuivattuja tuotteita saa tuoda, jos niitä käytetään mausteena. Raaka-aineita ei saa maustaa etukäteen eikä myöskään valmistaa millään tavalla etukäteen. Myös valmiita taikinoita saa tuoda, mutta niiden tulee olla raakoja eikä niitä saa muotoilla etukäteen. Kaikki tarvittavat raaka-aineet saavat olla punnittuja. 

Kilpailuaika on 3 tuntia.

Seafood Chef 2022 logo

Pääyhteistyökumppanit

Gastro Helsinki 18.-20.5.2022
Benella - Kala, joka tekee hyvää
Electrolux