Viisi hyvää syytä syödä kalaa kahdesti viikossa:

1. Kala on herkullinen ja monipuolinen raaka-aine

Kalaaa voi kokata monin tavoin: paista pannulla, kypsennä uunissa, grillaa, savusta tai vaikkapa graavaa!
Kala sopii nopeaksi ja helpoksi arkiruuaksi, mutta myös juhlapöytään. Kalaa voi tarjota paitsi lounaalla ja päivällisellä, myös aamiaisella, välipalana ja iltapalalla.
Kalaa sopii monelle kukkarolle, sillä sitä on tarjolla tuoretavaran lisäksi muun muassa pakasteena, säilykkeenä ja puolivalmisteina.

2. Kala on terveellistä

Kalassa on runsaasti terveydelle hyviä pehmeitä rasvoja, D-vitamiinia, monia hivenaineita ja proteiinia. Syömällä kalaa kaksi kertaa viikossa saat kaikki kalan terveysedut.

3. Kala on helppoa pikaruokaa

Kala on pikaruokaa parhaimmillaan, sillä se kypsyy todella nopeasti. Pannussa kalafilee paistuu muutamassa minuutissa, kesällä kalaa voi grillata. Valmiiksi kuutioidut kalapalat kypsyvät nopeasti myös keitossa. Hapot, kuten etikka tai sitruuna, kypsentävät kalan ketterästi esimerkiksi cevicheen.

4. Kala on lähiruokaa

Suomessa kalastetaan ja kasvatetaan kalaa eri puolella maata. Kalaketju tuo työtä ja hyvinvointia muun muassa saaristoon ja maaseudulle. Läheltä pyydetty tai kasvatettu kala kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja se saadaan myös nopeasti kauppaan myyntiin.

5. Kalansyönti on vastuullinen ympäristöteko

Ammattikalastus hoitaa ympäristöä ja poistaa vesistöistä ravinteita. Mitä enemmän kalaan sitoutuneita ravinteita kalastuksen kautta vesistä poistuu, sitä paremmin vesiekosysteemi voi. Nykyaikainen kalankasvatus on vastuullista, kestävää ja läpinäkyvää.