Kuva kalatiskistä, jossa on siikaa ja muita kaloja sekä simpukoita

Viisi hyvää syytä syödä kalaa kahdesti viikossa:

1. Kala on herkullista ja monipuolista

Kokkaa kalaa monipuolisesti: paista, laita uuniin, grillaa, savusta, hauduta, graavaa… konstit ovat monet. Kala sopii nopeaksi ja helpoksi arkiruuaksi, mutta myös juhlapöytään. Kalaa löytyy myös eri kukkaroille.

2. Kala on terveellistä

Kalassa on runsaasti terveydelle hyviä pehmeitä rasvoja, D-vitamiinia, monia hivenaineita ja proteiinia. Syömällä kalaa kaksi kertaa viikossa saa kaikki kalan terveysedut.

3. Kala on helppoa pikaruokaa

Kala on pikaruokaa parhaimmillaan, sillä se kypsyy todella nopeasti. Kesällä kalan voi heittää grilliin, tai keittoon lisätä valmiit kalapalat. Myös hapot, kuten etikka tai sitruuna kypsentävät ketterästi.

4. Kala on lähiruokaa

Suomessa kalastetaan ja kasvatetaan kalaa ympäri maata. Läheltä pyydetty tai kasvatettu kala rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja se saadaan myös nopeasti kauppaan tarjottavaksi kuluttajalle. Kalaketju tuo työtä ja hyvinvointia saaristoon ja maaseudulle.

5. Kalansyönti on vastuullinen ympäristöteko

Ammattikalastus hoitaa ympäristöä ja poistaa vesistöistä ravinteita. Mitä enemmän kalaan sitoutuneita ravinteita kalastuksen kautta vesistä poistuu, sitä paremmin vesiekosysteemi voi. Nykyaikainen kalankasvatus on vastuullista, kestävää ja läpinäkyvää.

Kalaa käsiteltäessä kannattaa käyttää hellää kättä, mutta samalla pitävää otetta. Tottumattomalle kalankäsittely saattaa aluksi olla hankalaa…