Muita kaloja

Härkäsimppu

Persoonallisen näköistä härkäsimppua saadaan lähes pelkästään sivusaaliina, mutta jossain määrin sen vihertävää mätiä kerätään talteen. Saaristossa myös itse kalaa pidetään herkullisena, mm. keitossa.

Kiiski

Ruskeankirjava ja piikikäs kiiski viihtyy lähes kaikkialla vesistöissä. Itämeressä kiisken elinalue ulottuu kauemmaksi rannikosta kuin muiden sisävesikalojen. Kiiskeä saadaan ammattikalastuksen sivusaaliina. Kiiskestä valmistetaan mm. herkullista kalalientä.

Kuore

Kuore eli norssi on lohikalojen etäinen sukulainen, pieni, läpikuultavan vaalea parvikala. Se on merkittävin sisävesi- ja rannikkokalastuksen sivusaaliina saatavista kalalajeista. Kuoreella on voimakas kasvihuonekurkun tuoksu. Se sopii friteerattavaksi ja pannulla paistettavaksi. Kuoreen mäti on pienirakeista ja herkullista.

Turska

Meressä elävällä turskalla on iso pää, suuri suu, terävät hampaat ja leuan alla paksu viiksisäie. Turskan liha on vähärasvaista ja vähäruotoista. Helposti hajoavana se sopii parhaiten vähän sekoittelua vaativiin ruokiin, kuten uuni- ja pataruokiin sekä murekkeisiin. Turskasta valmistetaan myös lipeäkalaa. Turskan maksasta valmistetaan kalanmaksaöljyä.