Seafood chef – ammattikokkien kilpailu, jossa valokeilassa ovat kala ja äyriäiset

Kilpailijat 2022

Anssi Halen

Ravintola Young Hearts, Helsinki

Ville Neulanen

Ravintola Smör, Turku

Anssi on tulisissa liemissä keitetty keittiökonkari. Työn raskaan armottomana raatajana tunnettu Herra Halen on käskyttänyt veistä ja kattilaa mm. sellaisissa ravintolaklassikoissa kuin Juuri, Lupolo, Umeshu ja Bulevardin Chico’s. Näinä päivinä hänet tapaa luomasta kulinaarisia seikkailuja ja unohtumattomia makumuistoja Ravintola Young Heartsin keittiöstä.

Parantumattoman herkkusuun lisäksi hänet tunnetaan myös intohimoisena kehonrakentajana, huumoriveikkona ja ennen kaikkea äärimmäisen hienona ihmisenä. Anssin lemppari merellinen herkku on tietenkin sushi jonkun rapsakan risukan kera.

Ville Neulanen, 28 vuotta, työskentelee vuoromestarina ravintola Smörissä, Turussa. Villen suurena intohimona on ruuanlaitto, erityisesti kalat ja äyriäiset. 

Eppu Kokkonen

Boulevard Bar & Seafood, Helsinki

Pekka Koponen

freelancer keittiömestari, Tampere (Huber, Näsineula, Hella ja huone)

Eppu Kokkonen on työskennellyt alalla kymmenisen vuotta erilaisissa ravintoloissa aina fine diningistä street foodiin mm. ravintoloissa Palace, Havis, Kynsilaukka ja Lasipalatsi. Tällä hetkellä Eppu työskentelee keittiömestarina Boulevard Bar & Seafoodissa.

Eppu tunnetaan keittiön vitsiniekkana ja oman elämän rokkistarana.

Pekka Koponen on tamperalainen freelancer keittiömestari, joka on työskennellyt mm. ravintoloissa Huber, Näsineula, Hella & Huone. Pekan ruokafilosofian ytimessä on hyvät raaka-aineet ja käsityö.

Pekka uskoo jatkuvaan itseänsä kehittämiseen ja uuden oppimiseen ja hän on Suomen ensimmäinen Burgermestari vuosimallia 2019.

Pääyhteistyökumppanit

Gastro Helsinki 18.-20.5.2022
Benella - Kala, joka tekee hyvää
Electrolux