Resepti

Kuhakeitto

Kuhasta syntyy maukas, kermainen keitto. Tämän sopan voit valmistaa jo kotona etukäteen ja lämmittää vaikkapa retkellä tai heti mökille päästyä.

Kuhakeitto

2 porkkanaa
10 varhaisperunaa
1 valkosipulinkynsi
30 g voita
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
2 kuhafileetä (n. 500 g)
3 dl kermaa
½ dl tilliä
2 vartta kevätsipulia

1. Huuhtele ja kuori porkkanat tarvittaessa (kevätporkkanaa ei tarvitse kuoria). Pese perunat. Kuutiot perunat ja porkkanat noin sentin kuutioksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
2. Kuullota porkkana- ja perunakuutiot sekä valkosipuli voissa kattilassa.
3. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot.
4. Keitä niin, että porkkanat ja perunat ovat melkein kypsiä. Kuutioi tällä välin kuhafilee.
5. Lisää kerma ja keitä vielä viisi minuuttia. 
6. Lisää kalakuutiot ja keitä kolme minuuttia.
7. Lisää keiton joukkoon hienonnettu tilli ja kevätsipuli tai tarjoile ne erikseen.

  • Keitto