Viisi vinkkiä kalan grillaamiseen

Päivät alkavat olla jo pitkiä, ja helteisinä säinä moni avasi jo grillikaudenkin. Jos kaipaa vaihtelua makkaraan, laita grilliin kalaa! Kalan grillaaminen ei ole vaikeaa: näiden vinkkien avulla ensikertalainenkin onnistuu.

1. Nahka auttaa kalaa pysymään kasassa

Kalafilee ei kypsyessään pysy samalla tavalla kasassa kuin liha tai kasvikset. Jotta kala säilyy ehjänä grilliltä lautaselle, kannattaa käyttää nahallista fileetä. Laita kala grilliin nahkapuoli alaspäin. Nahattomat fileet ja annospalat kannattaa grillata folionyytissä.

2. Mausta mieluiseksi

Makuja on monia, ja kalan voi onneksi maustaa helposti mieleisekseen. Jos grillaat kalaa kokonaisena, tee sen pintaan viiltoja ja mausta ne, jotta mausteita ei ole ainoastaan kalan pinnassa vaan myös itse lihassa.

3. Anna kalan lämmetä

Kalaa ei kannata nostaa suoraan jääkaapista grilliin – silloin se jää helposti kiinni. Anna kalan olla huoneenlämmössä hetki ennen sen kypsentämistä, jolloin lopputulos onnistuu paremmin. Kannattaa antaa kalan vetäytyä tovi vaikka foliossa myös grillaamisen jälkeen.

4. Kala kuin kala käy grilliin

Kaikkea kalaa voi grillata! Kalalajin valinnassa voi siis mennä sen mukaan, mitä saatavilla on. Pikkukalatkin, kuten silakat tai muikut, voi grillata: silloin kannattaa käyttää halsteria.

5. Kokeile grillipizzaa

Pizzan tekoon ei tarvita pizzauunia, vaan se onnistuu myös ihan tavallisessa grillissä. Katso video alta!