Toukokuu aloittaa siian sesongin

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

Kuukauden kalasaalis -jutuissa kerromme, mitkä luonnonkalat ovat juuri nyt sesongissa ja mitä niistä voisi kokata.

[/vc_column_text][vc_separator type=”normal”][vc_single_image image=”3111″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” qode_css_animation=””][vc_text_separator title=”Siika” border=”no”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Hyvää vappua! Toukokuussa alkaa lähes koko loppuvuoden kestävä siian sesonki.

Lohensukuisia siikoja on useita eri tyyppejä. Kaikille siioille yhteistä on hopeanhohtoinen suomupeite, harmaat evät ja pieni pää. Siika on muiden lohikalojen tapaan rasvainen kala.

Graavaaminen on suosittu tapa valmistaa siikaa. Siian graavaus sujuu helposti myös kotikokilta: fileiden päälle levitetään suolaa, sokeria ja mausteita, ja herkku valmistuu kuin itsestään jääkaapissa noin vuorokaudessa. Siika sopii myös moniin muihin valmistustapoihin: sitä voi vaikka savustaa, paistaa tai grillata.

Joskus resepteissä törmää termiin pannusiika. Sillä tarkoitetaan pienempää, annoskokoista siikaa, joka yleensä nimensä mukaisesti paistetaan perattuna.

Siianmäti on arvokasta herkkua, mutta sen sesonki on vasta loppuvuodesta. Siikaa saa myös kasvatettuna ympäri vuoden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][vc_text_separator title=”Reseptejä” border=”no”][vc_empty_space height=”15px”][portfolio_list type=”justified_gallery” hover_type_masonry=”split_up” spacing=”15″ row_height=”200″ justify_last_row=”center” show_load_more=”no” category=”kuukauden-kalasaalis-05-2020-siika” show_title=”yes” title_tag=”h4″ show_categories=”no”][/vc_column][/vc_row]