Resepti

Tatti-kalakeitto

4 annosta

noin 1,2 l sinteistä (ahvenista, kiiskistä ym. onkikaloista, joista sisälmykset ja kidukset poistettu) keitettyä siivilöityä lientä tai kalafondilientä

2 nippusipulia varsineen tai 1 purjo

6-8 (varhais)perunaa

n. 2 dl paloiteltuja herkkutatteja, kantarelleja tai rasia viljeltyjä sieniä

½-1 kesäkurpitsa tai 300g pakastevihanneksia

300-400 g ahventa, kirjolohta tai muuta kalaa fileenä

suolaa

mustapippuria

2-3 rkl pestokastiketta

 


Leikkaa auki viilletty ja huuhdottu purjo renkaiksi tai huuhdo ja viipaloi sipulit varsineen. Kuutioi perunat ja kesäkurpitsa. Puhdista ja paloittele tatit.

Lisää kiehuvaan liemeen sipulit, perunat ja sienet. Kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsapalat ja viimeiseksi kalapalat ja sipulinvarsiviipaleet. Hauduta muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

 

Lisää pestokastike keiton päälle vasta pöydässä joko kattilaan tai lautasille. Tarjoa keiton kanssa leipää.

 

Voit käyttää kalana myös esim. 100-150 g kylmäsavustettua kirjolohta tai purkillisen valutettuja savu- tai muita muikkuja. Lisää ne valmiiseen keittoon. Myös marinoidut kirjolohisuikaleet sopivat keittoon. Ne kypsyvät 3-4 minuutissa.

  • Keitto