Resepti

Tanskalainen siiderietikka-silli

8 kevytsuolattua sillifileetä
2 punasipulia
3 porkkanaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl siideriviinietikkaa
1 dl ruokokidesokeria
1 l vettä
3 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl sinapinsiemeniä

Tarjoiluun:

ruisleipää
puolikas puntti tuoretta tilliä


Liota kevytsuolattuja sillifileitä vedessä 2-3 tuntia, vaihda välillä vesi.

Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi porkkanat.

Laita kaikki ainekset silliä lukuun ottamatta kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin kolme neljännestä alkuperäisestä nestemäärästä. Siirrä jäähtymään. Liemi saostuu vielä jäähtyessään.

Varaa huolellisesti puhdistettu reilun kokoinen lasipurkki. Laita sillifileet purkkiin ja annostele jäähtynyt mausteliemi ja vihannekset sillien päälle. Anna maustua kylmässä 2-3 vuorokautta.

Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Tarjoa ruisleivän, tuoreen tillin ja mausteliemessä marinoitujen vihannesten kanssa. Sillit säilyvät avaamattomana kylmässä pari kuukautta.

  • Alkuruoka