Resepti

Skottisilakat

500 g silakkafileitä
suolaa ja pippuria
1 rkl Dijonin sinappia
1,5 dl kermaa
2 keltuaista
3 dl isoja kaurahiutaleita
4 rkl voita

Kermaviili-majoneesi:
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 rkl sinappia
reilusti tillisilppua
ripaus suolaa
Huuhtele fileet huolellisesti. Valuta. Suolaa ja pippuroi. Anna maustua vartin huoneenlämmössä.
Sekoita sinappi, kerma ja keltuaiset kulhossa. Laita fileet kerman sekaan kulhoon. Anna maustua puoli tuntia.
Surauta kaurahiutaleet sauvasekoittimella rikki ja laita kulhoon.
Lämmitä voi isolla pannulla. Voin voi kirkastaa, jos haluat hienostella. Nosta fileet pois kerma-keltuaisseoksesta ja valuta hieman. Pyörittele fileet murskatuissa kaurahiutaleissa ja paista runsaassa voissa kullankeltaisiksi, 3-4 minuuttia per puoli. Valuta talouspaperin päällä.
Tarjoa heti perunoiden ja kermaviili-majoneesin kera.

  • Pääruoka