Resepti

Sillipyörykät ja kukkakaali-purjomuhennos

2 kevytsuolattua sillifileetä
2 sipulia
6 keitettyä perunaa
1 dl korppujauhoja
0,5 dl kermaa
1 kananmuna
jauhettua valkopippuria

Lisukkeeksi:

kukkakaali-purjomuhennosta (kts. ohje alla)
ruisleipää


Liota sillifileitä kylmässä vedessä 2-3 tuntia, vaihda välillä vesi.

Hienonna sipulit ja kuullota hetki pannulla öljyssä tai voissa.

Hienonna sillifileet karkeaksi rouheeksi (helpoimmin sujuu monitoimikoneella). Kuori keitetyt perunat ja raasta hienoksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään, myös korppujauhot, kerma, muna ja valkopippuri.

Tee taikinasta pyöryköitä ja litistä vähän. Paista rasvassa kauniin ruskeiksi miedolla lämmöllä molemmin puolin. Pidä lämpimänä. Tarjoa sillipyörykät kukkakaali-purjomuhennoksen ja ruisleivän kera.

Kukkakaali-purjomuhennos

1 pieni purjo
1 pieni kukkakaali
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
2 tl sitruunamehua

Leikkaa purjo pitkittäin halki ja huuhtele mahdollinen multa pois. Silppua purjo 1-2 sentin pätkiksi. Leikkaa kukkakaali suupalan kokoisiksi lohkoiksi.

Kuumenna voi kattilassa. Lisää purjopalat ja murskattu valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon kukkakaali ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.

Kaada mukaan kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua, kunnes kerma saostuu ja tarttuu vihannesten pintaan. Viimeistele sitruunamehulla. Tarjoa lämpimänä sillipyöryköiden kanssa.

  • Pääruoka