Resepti

Sillinyytit paperissa

4 kevytsuolattua sillifileetä
8 keitettyä uutta perunaa
2 kevätsipulia varsineen
8 viipaletta pekonia ruskistettuna
1 dl tillisilppua
2 rkl voita
ruohosipulia silputtuna


Liota sillifileitä kylmässä vedessä 2-3 tuntia, vaihda välillä vesi.

Valuta sillifileet ja puolita pitkittäin.

Leikkaa leivinpaperiarkista neljä neliötä ja voitele paperit keskeltä voilla.

Viipaloi perunat ja silppua sipulit.

Lado paperille kerroksittain ensin perunaviipaleet. Laita päälle sillifileet, tillisilppu, pekoniviipaleet ja sipulit. Laita pinnalle muutamia voinokareita ja taita paperi tiiviiksi taskuksi siten, että aromit pysyvät paketissa.

Laita paketit uunipannulle. Kypsennä 250-asteisessa uunissa tai grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Nosta sillinyytit lautasille ja avaa ne vasta pöydässä. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi paahdetun ruisleivän kanssa.

  • Alkuruoka
  • Pääruoka