Resepti

Sillimunakas

2 matjessillifileetä
3 kypsää perunaa viipaleina
1 sipuli
8 kananmunaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl persiljaa ja tilliä (50/50)

2 rkl öljyä
4 varsiparsakaalia (broccolini) tai puntti vihreää parsaa
rucolaa


Huuhtele ja kuivaa matjessillifileet. Hienonna puolet silleistä ja suikaloi loput. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

Mittaa munat, vesi, suola, mustapippuri ja yrtit sauvasekoittimen mentävään astiaan. Aja ainekset tasaisen karkeaksi massaksi.

Kuumenna öljy pinnoitetulla uunin kestävällä paistinpannulla. Lisää pannulle perunat ja sipuli. Paista 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu silli ja karkeaksi pätkitty varsiparsakaali.

Kaada munamassa kuumalle paistinpannulle peruna-sillisekoituksen joukkoon. Sekoita lastalla pohjaa pitkin reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos hieman hyytyy ja täytteet levittyvät tasaisesti.

Nostele suikaloidut silliviipaleet munakkaan pinnalle.

Paahda munakkaaseen lopuksi kaunis väri grillivastuksen alla ja viimeistele rucolalla.

  • Alkuruoka