Resepti

Sillijäädyke & kurkku-retiisipikkelsi

2 matjessillifileetä
2 dl créme fraîchea
2 dl smetanaa
2 kevätsipulia hienonnettuna
0,5 dl tillisilppua
mustapippuria myllystä

Kurkku-retiisipikkelsi

puolikas kurkku arpanopan kokoisina kuutioina
kourallinen retiisejä, puhdistettuna, halkaistuna
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa


Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Yhdistä créme fraîche ja smetana kulhossa ja vaahdota ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuutioitu silli, kevätsipuli ja tilli. Mausta ripauksella mustapippuria.

Lusikoi seos pienen kahvikupin kokoisiin muotteihin (esimerkiksi kartonkiset muffinssivuoat ovat käteviä). Laita vuoat pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.

Poista jäädykkeet muoteista ja puolita jäisenä. Siirrä jäädykkeet jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua.

Valmista kurkku-retiisipikkelsi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua tunnin ajan jääkaapissa.

  • Alkuruoka