Resepti

Silligratiini

4 kevytsuolattua sillifileetä
2 sipulia
2 rkl kasvisöljyä
5 keitettyä perunaa
valkopippuria
2 dl kermaa
100 g savujuustoa raastettuna
tillisilppua


Liota sillifileitä kylmässä vedessä 2-3 tuntia, vaihda välillä vesi.

Paloittele sillifileet ohuiksi viipaleiksi.

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä.

Viipaloi keitetyt ja kuoritut perunat. Laita limittäin ainekset voideltuun vuokaan ja mausta valkopippurilla. Kaada päälle kerma ja laita pinnalle juustoraaste.

Gratinoi vuokaa 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske uunin lämpö 180-asteiseksi ja paista vielä noin 20 minuuttia.

Koristele tillisilpulla ja tarjoa heti.

  • Pääruoka