Resepti

Silli-tomaattispagetti

500 g spagettia
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
puolikas punainen chili
2 rkl kapriksia
2 dl kirsikkatomaatteja puolitettuna

1 paketti matjessillifileitä pieneksi pilkottuna
50 g pinaattia
1 ruukku basilikaa
2 rkl sitruunamehua
100 g pecorinoa raastettuna
(2 dl pastan keitinvettä)
mustapippuria myllystä


Keitä spagetti reilussa ja reilusti suolatussa vedessä paketoin ohjeen mukaan napakan kypsäksi.

Spagetin kiehuessa kuullota valkosipulit ja chilit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kaprikset sekä puolitetut tomaatit. Pyöräytä aineksia, kunnes tomaatit pehmenevät kevyesti.

Valuta spagetti ja säästä 2 dl keitinvettä sen viimeistelyyn.

Sekoita kypsä spagetti oliiviöljyssä kuullotettujen ainesten joukkoon. Lisää silli, pinaatti, basilika, sitruunamehu ja pecorino. Lisää spagetin keitinvettä vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes spagetti on mehevää. Mausta rouhitulla mustapippurilla.

  • Pääruoka