Resepti

Silli-parsakaalisalaatti ja sinappivinegretti

500 g varsiparsakaalia (broccolinia)
400 g kirsikkatomaatteja
100 g vaaleaa hapanjuurileipää
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi:
100 g matjessilliä viipaloituna
4 keitettyä kananmunaa

Sinappivinegretti
2 rkl Dijonin sinappia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
puolikas valkosipulinkynsi
1 tl sokeria


Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Laita varsiparsakaalit, tomaatit ja kuutioitu leipä uunipellille. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.

Paahda vihanneksia ja leipäkuutioita uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.

Kokoa salaatti paahdetuista vihanneksista, sillistä sekä keitetyistä kananmunista. Viimeistele rapeilla leipäkrutongeilla.

  • Alkuruoka