Resepti

Silakkarisotto

2 punasipulia

1 rasia (100 g) siitakesieniä
1 fenkoli (noin 150 g)
1 rkl öljyä
3 dl avorio-riisiä
1 laakerinlehti
2 dl valkoviiniä
noin litra kuumaa kalalientä (kuutiosta tai fondista)
500 g hiillostettua silakkaa tai savusilakkaa (noin 250 g perattuna)
Pinnalle: ruohosipulisilppua, parmesaanilastuja


Kuumenna öljy voi paistokasarissa. Paloittele sipulit, sienet ja fenkoli ja kääntele niitä hetki kuumassa pannussa. Lisää riisi ja anna sen kuullottua hetken aikaa. Lisää myös laakerinlehti. Kaada pannuun valkoviini, sekoittele kunnes se on imeytynyt ja lisää sitten kuumaa kalalientä vähän kerrallaan. Riisit imevät nestettä pikkuhiljaa ja lopputulos saa olla mehevän kosteaa. Risotto kypsyy noin 20 minuutissa. Lisää lopuksi peratut silakat mahdollisimman isoina paloina, koristele ruohosipulisilpulla ja parmesaanilastuilla.

  • Pääruoka