Resepti

Silakkakukkoset

18 kpl

 

1 pkt (500 g) pakastettua ruistaikinaa (Myllyn Paras)

1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

500 g pieniä silakoita fileenä

0,5 tl suolaa

0,25 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

100 g juustoraastetta (miel. voimakkaan makuista)

tillisilppua

tuoretta timjamia


Ota pakastetaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi öljystä valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Levitä silakkafileet työlaudalle ja ripottele niille suola ja pippuri.

 

Laita jokaiselle fileelle muutama suikale tomaattia, hiukan juustoraastetta ja tilliä sekä muutama lehti timjamia. Käännä fileet takaisin kalan muotoon.

 

Kaaviloi sulanut taikinalevy yksi kerrallaan noin 30 x 30 cm:n levyksi ja leikkaa 9 neliöön. Älä kaaviloi taikinaa liian ohueksi, ettei se repeile työskennellessä. Nosta jokaiselle neliölle pari silakkaa. Sivele neliön reunat vedellä ja sulje neliöt taittamalla ne ensin kolmioiksi. Nipistele reunat kiinni.

 

Laita kolmiot pellille niin, että sauma jää alle ja taita kolmion kärkiä vielä hiukan, etteivät ne pala. Voit jättää kukkoset myös kolmioksi. Sivele pinta vedellä ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kukkosten pinta ja pohja on saanut hiukan väriä.

  • Pääruoka