Resepti

Silakka-pastakeitto

4 annosta

300 g silakkafileitä

½ purjo

n. 1 l vettä

2-3 rkl kala- tai hummerifondia

100 g katkarapu-, tomaatti-oliivi- tai muuta maustettua tuore- tai sulatejuustoa

300-400 g pakastevihanneksia tai tuoreita paloiteltuja kasviksia

1-1½ dl pieniä makaroneja (esim. simpukka)

(suolaa)

musta- tai valkopippuria

hienonnettua tilliä


Huuhdo purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon fondi ja purjosuikaleet ja juusto nokareina. Keitä muutama minuutti.

 

Lisää sekaan pakastevihannekset tai tuoreet kasvispalat ja pasta ja keitä 6-10 min. Tarkista vihannesten ja pastan kypsymisaika pakkauksesta.

 

Leikkaa silakkafileet parin cm:n paloiksi ja sekoita ne varovasti keiton joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Älä keitä, ettei kala hajoa. Tarkista maku ja mausta keitto tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Ripottele lopuksi joukkoon runsaasti hienonnettua tilliä. Tarjoile keitto esim. paahdetun ruisleivän kera.

  • Keitto