Resepti

Siikaceviche

Siika on monen suosikkikala, ja siitä syntyy monenlaista herkkua. Klassinen ceviche on mainio makupari kotimaisten uusien perunoiden kaveriksi!

Siikaceviche

1 iso siikafilee
2 limeä
½ kurkku
½ punasipuli
1 kevätsipuli
3 rkl hienonnettua korianteria
2 rkl hienonnettua tilliä
1 tl sokeria
suolaa

1. Poista siikafileestä nahka ja ruodot. Kuutioi siika reilun kokoisiksi kuutioiksi, noin pari senttiä per sivu. Purista limemehu siikakuutioiden päälle.
2. Huuhtele ja halkaise kurkku, leikkaa puolikuun mallisiksi viipaleiksi, niin ohueksi kuin saat.
3. Kuori punasipuli, puolita, leikkaa niin ohuiksi siivuiksi kuin mahdollista.
4. Hienonna kevätsipuli. 
5. Sekoita ainekset kaikki kulhossa sekaisin, lisää mausteet ja anna maustua puoli tuntia. Tarjoile hyvän leivän tai uusien perunoiden kera.

  • Alkuruoka