Resepti

Savusiikamurupasta

4 annosta

 

500 g savusiikaa

1/2 pientä purjoa

2 tl rypsiöljyä

2 dl herneitä, pakaste

 

Lisäksi

300 g pastaa

3 rkl vihreää pestoa

100 g fetajuustoa tai 200 g raejuustoa

 

Poista savusiiasta ruodot ja nahka, revi kala pieniksi paloiksi.

 

Halkaise purjo, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

 

Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Kuullota purjosuikaleita 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää joukkoon herneet. Nosta pannu liedeltä.

 

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta kypsä pasta lävikössä. Kaada pasta takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon vihreä pesto, purjopaistos, savusiikamuru ja murusteltua fetajuustoa tai raejuustoa.

  • Pääruoka