Resepti

Rukiiset kalapasteijat

20 kpl

 

1 pkt (400 g ) ruispiirakkataikinaa

 

Täyte:
1 ps (300 g) marinoituja kirjolohisuikaleita
150 g pakaste- tai 300 g tuoretta pinaattia
1 rasia (170 g) herkkusieniä tai noin 1 dl kypsää metsäsienihakkelusta esim. tatteja, suppilovahveroita, kehnäsieniä tai kantarelleja
1-2 sipulia
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½-1 tl mustapippuria
1 rkl perunajauhoja

 

Voiteluun: 1 pieni muna


Pehmitä silputtua sipulia öljyn kanssa kulhossa mikrossa noin 1 minuutti. Kun käytät tuoretta pinaattia, huuhdo ja höyrytä se kasaan. Jäähdytä kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja leikkaa pinaattikasa pieneksi. Valuta sulaneesta pakastepinaatista neste pois.

 

Kun käytät herkkusieniä, viipaloi ja paista ne ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

 

Kauli molemmat sulaneet taikinalevyt noin 50 x 20 cm:n kokoisiksi suorakulmioiksi. Jaa levyt taikinapyörällä ensin pitkittäin kahtia ja sen jälkeen 10 cm:n paloiksi.

 

Jaa täyte taikinapaloille. Kostuta palojen kaksi viereistä sivua vedellä sormin tai siveltimellä. Sulje taikinalevyt ja painele reunat tiiviisti kiinni. Jätä leivonnaiset kolmioiksi tai tee kolmioista pasteijoita kääntämällä kärjet reunojen päälle ja litistämällä ne. Käännä saumapuoli alaspäin. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille, voitele ja paista 225 asteessa uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 15 minuuttia.

 

Vinkki: Jos olet kiireinen tee näin: kauli piirakkalevyt 40 x 15 cm:n kokoisiksi suorakulmioiksi leivinpaperin päällä ja vedä paperi uunipellille. Levitä kalatäyte levyjen keskelle niin, että reunoille jää runsas 2 cm:ä taikinaa. Käännä taikinareunat kalatäytteen päälle ja poimuta karjalanpiirakan tapaan. Voitele ja kypsennä 225 asteessa noin 20 min.

  • Pääruoka