Resepti

Rukiinen silakkaleipä

(Neljälle)

4 täysrukiista ruisleipäsiivua
12 silakkafileetä
suolaa ja valkopippuria
voita paistamiseen


Kastike:
1,5 dl créme fraîchea
1 rkl Dijonin sinappia
0,5 rkl mietoa sinappia
1 rkl tilliä hienonnettuna ja muutama oksa viimeistelyyn

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Siirrä kylmään odottelemaan.
Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Anna voin ruskistua hieman. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin kuumaan voihin ja paista kauniin ruskeiksi. Käännä ja paista nopeasti lihapuoli.
Paahda ruisleivät ja anna jäähtyä. Sivele leipien pinnalle kastiketta ja kokoa silakat kastikkeen kanssa kerroksiksi. Viimeistele leipä tillinoksilla.

  • Alkuruoka