Resepti

Rapeat ahvenbunit

Tämä on kuin hodari – mutta ei sittenkään! Nakin tilalla on rapea ahvenpuikko ja sämpylänä trendikäs bao bun -sämpylä. Väliin vielä raikasta coleslaw-salaattia ja tillijugurttia, ja sitten vain ääntä kohti! Näitä buneja kannattaa tehdä reilusti, sillä ne katoavat nopeasti parempiin suihin.

Rapeat ahvenbunit

1-2 valmista bao bun -sämpylää (tai hodarisämpylää) per syöjä
ahvenpuikkoja
coleslaw-salaattia
tillijugurttia

Kokoa ahvenbunit vasta juuri ennen tarjoilua. Grillaa sämpylät, jotta ne lämpenevät, ja täytä ne coleslaw-salaatilla. Laita päälle rapea ahvenpuikko ja viimeistele kokonaisuus tillijugurtilla.

Ahvenpuikot

4-8 ahvenfileetä
suolaa
1 kananmuna
1 dl jauhoja
2 dl riisimuroja
voita

1. Puolita ahvenfileet pituussunnassa ja ripottele niiden päälle suolaa.
2. Vatkaa rikki munien rakenne yhdessä kulhossa, laita jauhot toiseen kulhoon ja murot kolmanteen. Murskaa muroja kädellä kevyesti hienommaksi.
3. Pyörittele ahvenfileet ensin jauhoissa, kasta ne sitten kananmunaan ja pyörittele lopuksi muroissa. 
4. Paista ahvenpuikot kypsiksi joko grillin parilalevyllä tai pannulla voissa.

Coleslaw ruohosipulilla

1 keskikokoinen porkkana 
150 g valkokaalia 
½ dl hienonnettua ruohosipulia 
1 limen mehu
1 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria
1 dl majoneesia

1. Huuhtele, kuori ja raasta porkkana. Raasta kaali. Laita raasteet kulhoon, lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
2. Purista limestä mehu ja lisää se ja mausteet salaattiin.
3. Laita kumihanska käteen ja murskaa kaalia kovin ottein, samalla sekoittaen.
4. Lisää lopuksi joukkoon majoneesi ja laita coleslaw jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

Tillijugurtti

½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
2 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

  • Pääruoka