Resepti

Pinaattikeittoa ja paistettuja ahvenia

Paista ahvenfileet erikseen keiton päälle, niin ne pysyvät koossa, eivätkä hajoa keiton joukkoon. Halutessasi voit korvata pinaatin tuoreella lehtikaalilla, ja soseuttaa keiton ennen suurustamista sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

 

4 annosta

 

1 l kevytmaitoa

200 g pinaattia, pakaste

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää

1/2 tl jauhettua valkopippuria

4 rkl maissitärkkelysjauhoja

 

Paistetut ahvenet

300 g ahvenfileitä

1/2 tl suola

2 rkl voita tai öljyä

 

Lisäksi

1 prk (200 g) raejuustoa

1/2 dl hienonnettua tilliä

 

Mittaa pinnoitettuun kattilaan 9 dl maitoa. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon pinaattikuutiot, suola, sokeri, muskottipähkinä ja valkopippuri. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10 minuuttia.

 

Sekoita maissitärkkelysjauhot ja 1 dl maitoa. Kaada seos ohuena nauhana pinaattikeiton joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia, kunnes keitto sakenee. Pidä keitto lämpimänä.

 

Mausta ahvenfileet suolalla. Sulata voi paistinpannulla. Paista ahvenfileitä pannulla 2-3 minuuttia molemmin puolin fileiden koosta riippuen, kunnes fileet ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Annostele keittoa keittolautasille. Nosta päälle raejuustoa, ahvenfileitä ja hienonnettua tilliä.

  • Keitto