Resepti

Perunarieska ja etikoidut silakkapihvit

Perunarieska ja etikoidut silakkapihvit edellisen päivän paistetuista silakkapihveistä ja perunamuusista

Etikoidut silakkapihvit

Eilisiä silakkapihvejä
1 porkkana
1 punasipuli
½ punttia tilliä
6 maustepippuria
4 laakerinlehteä
1dl  väkiviinaetikkaa
1dl  sokeria
3 dl vettä

 

Kuori porkkana ja punasipuli. Leikkaa paloiksi ja laita kattilaan väkiviinaetikan, veden ja sokerin kanssa. Laita myös kuivamausteet liemeen ja kiehauta liemi.

 

Jäähdytä liemi. Leikkaa silakkapihvit puoliksi. Aloita kokoaminen lasipurkkiin laittamalla muutama silakkapihvi pohjalle. Nostele lusikalla liemestä porkkanoita, sipuleita ja kuivamausteita siihen päälle. Laita muutama oksa tilliä. Kaada etikkalientä ja aloita kokoaminen alusta.

 

Kun kaikki silakkapihvit ovat lasipurkissa, painele ne etikkaliemen alle. Voit halutessasi leikata pienen palan leivinpaperia liemen pintaan. Pihvit ovat valmiita syötäväksi, kun liemi on jäähtynyt eli noin 2 tunnin kuluttua. Jääkaapissa ne säilyvät ainakin viikon.

 

Rieska

200 g eilistä perunamuusia
1 muna
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa

 

Sulata voi. Sekoita perunamuusin joukkoon kulhossa kananmuna, vehnäjauhot ja ripaus suolaa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

 

Laita voita paistinpannuun. Kun voi alkaa ruskistua hiljalleen, nostele lusikalla perunataikinasta nökösiä pannulle. Painele varovasti jauhotetuilla käsillä perunanökönen ohuemmaksi. Paista kaunis väri kummallekin puolelle.

 

Jos haluat paistaa rieskat uunissa, niin jauhota uunipelti, nostele lusikalla nököset ja painele jauhotetuilla sormilla tasaiseksi. Paista 220 asteessa 7—10 minuuttia tai kunnes on kaunis väri.