Resepti

Parsa-jättirapuvarras

Keväiset parsavartaat ovat kevyttä syötävää, ja niissä on tulista twistiä. Voitele vartaita grillaamisen aikana, jotta kastikkeen maut tarttuvat aineksiin. Voit myös oikaista reseptissä ja unohtaa varrastikut – paista ainekset pannulla ja lisää joukkoon maustevoi!

Parsa-jättirapuvarras

6 parsaa
18 jättiravunpyrstöä
1 valkosipulinkynsi
20 g inkivääriä
1 chili
1 tl sitruunaruohotahnaa
100 g voita
kevätsipulia
varrastikkuja

1. Kuori parsat, pilko useampaan osaan. Poista jättiravuista kuoret tarvittaessa. Pujottele ainekset vuorotellen varrastikkuihin.
2. Kuori valkosipuli ja inkivääri, poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna mausteet ja laita ne kattilaan yhdessä sitruunaruohotahnan kanssa. Lisää voi ja kiehauta.
3. Sekoita maustevoi blenderissä tasaiseksi.
4. Voitele vartaita grillaamisen aikana maustevoilla.
5. Tarjoile kuumina, koristele kevätsipulilla.

  • Alkuruoka