Resepti

Pankosilliä ja punajuuri-kurkkurelissi

4 matjessillifileetä

1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g pankojauhoja
5 dl kasvisöljyä paistamiseen
2 rkl persiljaa hienonnettuna 
1 lime viipaloituna

Punajuuri-kurkkurelissi:
2 keitettyä punajuurta kuutioituna
2 pientä salottia hienonnettuna
8 cocktail-kurkkua (cornichon)
1 rkl kapriksia
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus mustapippuria
2 rkl majoneesia


Yhdistä kaikki relissin ainekset.

Pyyhi matjes-fileet talouspaperilla. Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Uppopaista 170-asteisessa (käytä lämpömittaria) öljyssä (tai paista pannulla), kunnes fileet ovat pinnaltaan rapeita ja kullankeltaisia. Valuta talouspaperin päällä.

Koristele hienonnetulla persiljalla ja limellä. Tarjoa relissin ja keitettyjen perunoiden kera.

  • Pääruoka