4 matjessillifileetä
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g pankojauhoja
5 dl kasvisöljyä paistamiseen
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1 lime viipaloituna
Punajuuri-kurkkurelissi:
2 keitettyä punajuurta kuutioituna
2 pientä salottia hienonnettuna
8 cocktail-kurkkua (cornichon)
1 rkl kapriksia
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus mustapippuria
2 rkl majoneesia
Yhdistä kaikki relissin ainekset.
Pyyhi matjes-fileet talouspaperilla. Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Uppopaista 170-asteisessa (käytä lämpömittaria) öljyssä (tai paista pannulla), kunnes fileet ovat pinnaltaan rapeita ja kullankeltaisia. Valuta talouspaperin päällä.
Koristele hienonnetulla persiljalla ja limellä. Tarjoa relissin ja keitettyjen perunoiden kera.