Resepti

Lasimestarin silli

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 dl etikkaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita
3 rkl sinapinsiemeniä
4 laakerinlehteä
1 tl kokonaista neilikkaa
1 sipuli
1 porkkana
2 kevytsuolattua sillifileetä


Liota kevytsuolattuja sillifileitä vedessä 2-3 tuntia, vaihda välillä vesi.

Kiehauta vesi, sokeri, etikka ja mausteet kattilassa. Jäähdytä.

Viipaloi sipuli ja porkkana.

Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä ja viipaloi.

Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan ja sipulin kanssa. Jätä päällimmäiseksi sipulirenkaita.

Kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna sillin maustua jääkaapissa pari päivää.

  • Alkuruoka