Resepti

Kurkkukala

4 annosta

 

1 (n. 350 g) kurkku

0,5 tl suolaa

2 rkl etikkaa

500 g ahven- tai kuhafileitä

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl ruokakermaa

(1 dl vettä)

1 dl tilliä ja/tai ruohosipulia

paistamiseen voita tai pullomargariinia

 


 

Leikkaa kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta karkealla terällä. Lisää suola ja etikka. Anna maustua n. 15 min. Leikkaa ahven- tai kuhafileiden leveämmästä päästä keskeltä pois ruotorivi. Kuumenna rasva pannulla kauniin ruskeaksi. Paista kalafileet tai kalapalat kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi (tarvittaessa useammassa erässä). Mausta kalat. Siirrä ne pannulta pois. Pese pannu.

 

Ruskista rasva ja kaada kurkkuseos liemineen pannulle. Paista kunnes neste haihtuu ja väri muuttuu maustekurkun väriseksi. Lisää kalat kurkkuseoksen päälle. Kaada ruokakerma ja tarvittaessa vettä pannulle. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Tarkista suola. Lisää hienonnettu yrtti. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai kasvisten kanssa.

  • Pääruoka