Resepti

Kuhaa ja kaprista

(Neljälle)

4 palaa kuhafileetä (á 150-200g)
suolaa ja valkopippuria
2 rkl + 1 dl oliiviöljyä
4 rkl kapriksia ja 1 rkl kaprislientä
0,5 dl sitruunamehua
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
4 rkl hienonnettua basilikaa
4 rkl hienonnettua ruohosipulia

Leikkaa kuhafileet 150-200 gramman annospaloiksi. Suolaa ja pippuroi palat.
Lämmitä pinnoitettu paistinpannu kuumaksi keskilämmöllä. Hiero fileiden pintaan 2 rkl oliiviöljyä ja paista fileet molemmin kypsäksi. Nosta tarjoiluastiaan odottelemaan ja peitä kalapalat foliolla.
Lisää pannulle 1 dl oliiviöljyä ja kaprikset. Paista pari minuuttia, kunnes kaprikset alkavat ottaa hieman väriä. Nosta pois pannulta ja sekoita mukaan kaprisliemi ja hienonnetut yrtit. Kaada kastike fileiden päälle ja anna maustua hetken.
Nauti vihersalaatin ja rapean leivän kanssa.

  • Pääruoka