Resepti

Konjakki-mustapippurisilli

2 kevyesti suolattua sillifileetä

Kastike:
1 tl kokonaisia mustapippureita
100 g majoneesia
100 g smetanaa
3 cl konjakkia
1 rkl Dijonin sinappia
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna


Liota sillifileitä kylmässä vedessä 2-3 tuntia, vaihda välillä vesi.

Valuta liotetut sillit ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi.

Valmista kastike. Paahda kokonaiset mustapippurit kuumalla paistinpannulla, kunnes pippurit alkavat poksahdella ja tuoksu muuttuu vaniljaisen makeaksi. Murskaa jäähtyneet pippurit morttelissa.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon sillipalat. Anna maustua kylmässä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

  • Alkuruoka