Resepti

Kipparin keitto

3 dl vettä
½ sipuli
muutama maustepippuri
laakerinlehti
1 porkkana
5-6 perunaa
150 g silakkafileitä
1,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl pakasteherneitä
5 cm pätkä purjoa
tuoretta tilliä
1 rkl margariinia
1 kalaliemikuutio
(suolaa)


Kuutioi sipuli, porkkana ja perunat ja kaada ne kiehuvaan veteen. Lisää maustepippurit ja laakerinlehti.Keitä muutama minuutti.

Lisää paloitellut silakkafileet ja maitoon sekoitettu vehnäjauho. Anna hautua hetki.

Lisää herneet, purjo ja margariini ja anna vielä hautua muutaman minuutin ajan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää tarjolle vietäessä tillisilppu.

  • Keitto