Resepti

Kermainen sillipasta

500 g gnocchi-kuivapastaa tai muuta kuivapastaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
150 g varsiparsakaalia (broccolini)
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
1 matjessillifilee pieniksi kuutioiksi leikattuna
50 g rucolaa
50 g parmesaania raastettuna
2 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä


Keitä pasta reilussa ja reilusti suolatussa vedessä napakan kypsäksi.

Pastan kiehuessa ruskista valkosipulit ja varsiparsakaalit oliiviöljyssä. Lisää kerma ja kiehauta.

Valuta pasta ja säästä 2 dl keitinvettä pastan viimeistelyyn. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.
Lisää kuutioitu silli, rucola, parmesaani, kaprikset ja sitruunamehu. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes pasta on sopivan kosteaa ja mehevää.

Mausta mustapippurilla ja tarjoa heti.

  • Pääruoka