Resepti

Hiillostettuja pikkelsi-silakoita

500 g nahallisia silakkafileitä
hienoa merisuolaa hiillostamiseen
maustelientä marinointiin (kts. ohje alla)
tuoretta korianteria

 

Kuumenna paksupohjainen, mieluiten valurautainen paistinpannu kirkuvan kuumaksi.

 

Ripottele pannulle merisuolaa ja hiillosta silakkafileet molemmin puolin kypsiksi.

 

Nosta fileet suoraan riittävän isoon säilytysastiaan ja kaada päälle marinointiliemi.

 

Anna maustua vähintään yön yli.

 

Koristele hienonnetulla korianterilla.

 

Mausteliemi marinointiin:

 

3 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
300 g retiisejä puolitettuna
1 punainen chili
3 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
3 kokonaista neilikkaa
1 tl mustapippuria
1 laakerinlehti

 

Mittaa vesi, valkoviinietikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta.

 

Lisää joukkoon retiisin puolikkaat ja kaikki mausteet. Sekoita ja anna jäähtyä.

  • Alkuruoka