Resepti

Helppo savukalakeitto

3-4 annosta

8 dl kalalientä
4 isoa perunaa
1 pussi keittojuureksia (pakaste)
1/4 tl mustapippurirouhetta
noin 2 dl ruodotonta savukalaa tai: savukalaa ja tuoretta kalaa, esim. kirjolohifileetä
(1/2 – 1 dl ruokakermaa tai noin 50 g sulatejuustoa)
(suolaa)
tilli- tai ruohosipulisilppua


Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.

Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Keitä lohkoja noin 10 minuuttia kalaliemessä. Lisää keittojuurekset ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla.

Lisää pienitty savukala keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola, lisää tilliä tai ruohosipulia.

Voit halutessasi käyttää keiton viimeistelyyn maitotuotteita, mutta se maistuu hyvältä ilman niitäkin

  • Keitto