Resepti

Helppo kookoslohi

(Neljälle)

1 dl kookoskermaa
1 keskivahva punainen chili
kourallinen tuoretta minttua (ja vähän koristeluun)
2 valkosipulinkynttä
1 limen mehu
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 punasipuli ohuina viipaleina
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
400-600 g lohifileetä (annospala à 100-150g)

Yhdistä kulhossa kookoskerma, chili, minttu, valkosipuli, limemehu, öljy ja suola. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Laita punasipuliviipaleet ja kirsikkatomaatin puoliskot paistoastiaan. Ripottele päälle 1 rkl öljyä. Laita annospaloiksi leikatut fileepalat nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele mausteseos päälle. Ripottele loput seoksesta tomaattien päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Koristele mintulla ja tarjoa riisin kanssa.

  • Pääruoka