Resepti

Grillattuja muikkuja

500 g muikkuja perattuna

1,5 tl hienoa merisuolaa

½ tl oreganoa

½ dl oliiviöljyä

 

Kuivaa muikut tarvittaessa. Mausta huolellisesti suolalla ja oreganolla. Pyörittele oliiviöljyssä. Laita kalat uunipellille tai grilliritilälle ja kypsennä 15-20 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes muikut ovat kypsiä. Tarjoa salaatin ja salaatinkastikkeen kera.

 

Salaatti:

1 kerä romainesalaattia tai muuta hyvää salaattia

5 tomaattia

1 dl mustia oliiveja (Niçoise tai Kalamata)

1 pieni kurkku

4 kevätsipulin vartta

paahdettuja saksanpähkinöitä

 

Yhdistä kaikki ainekset.

 

Salaattikastike:
½ valkosipulinkynsi

½ tl oreganoa

1 dl majoneesia

1 rkl Dijonin sinappia

1 pieni sardellifilee

½ dl appelsiinimehua

 

Hienonna valkosipuli ja anjovis. Sekoita mukaan loput ainekset.

  • Pääruoka