Resepti

Grillattua siikaa ja marokkolaisia varhaisperunoita

(Neljälle)

Grillattu siika:
4 kokonaista siikaa
hienoa merisuolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Jos kalastat itse, suomusta ja poista sisälmykset kaloista. Huuhdo käsitellyt kalat kylmässä vedessä. Pyyhi talouspaperilla puhtaaksi.
Leikkaa kalojen sivuille viiltoja. Suolaa kala sisältä ja ulkoa. Sekoita oliiviöljystä, sitruunamehusta, mustapippurista ja rosmariinista marinadi. Valele kalat marinadilla sisältä ja ulkoa.
Grillaa kaloja 4-7 minuuttia per puoli kalojen koosta riippuen. Grillaa melko miedolla lämmöllä.


Marokkolaiset varhaisperunat:
1 kg varhaisperunoita
4 rkl oliiviöljyä
2 tl korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
2 tl (sormi)suolaa
1 purkki kikherneitä valutettuna
1 punasipuli hienonnettuna
pieni kourallinen vihreitä oliiveja
säilöttyä sitruunaa tai 1 grillattu hienonnettu tavallinen sitruuna
3 rkl oliiviöljyä
tuoretta minttua

Pese perunat. Keitä perunat kuorineen liki kypsiksi. Valuta.
Laita kulhoon ja sekoita mukaan kaikki mausteet. Tee foliosta nyytti ja laita kikherneet, punasipuli, oliivit, säilötty sitruuna ja oliiviöljy nyytin sisään. Kääri tiiviiksi paketiksi. Laita nyytti grillin kulmalle kypsymään.
Kun grilli on kuuma grillaukseen, grillaa perunoita kunnes ne ovat ottaneet kauttaaltaan väriä pinnoilleen. Puolita perunat ennen tarjoilua ja yhdistä kypsän kikherne-oliivipaistoksen kanssa.
Koristele lopuksi tuoreella mintulla ja nauti grillatun siian kanssa.

  • Pääruoka