Resepti

Fenkolisilakat

20 silakkafileetä
1 tl suolaa ja mustapippuria
1 dl korppujauhoja
2 rkl voita

 

 

Mausteliemi:

1 pieni fenkoli
1 pieni porkkana
1 pieni keltasipuli
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
5 maustepippuria
5 laakerilehteä

 

 

Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Pyöräytä korppujauhoissa.

 

 

Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita. Paista rapeiksi molemmin puolin.

 

 

Leikkaa fenkoli, porkkana ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa paistetut silakkafileet kerroksittain säilytysastiaan yhdessä viipaloitujen vihannesten kanssa.

 

Mittaa loput mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä ja kaada seos kalojen ja vihannesten joukkoon. Siirrä kylmään maustumaan vuorokaudeksi.

  • Alkuruoka