Resepti

Cowboyn kalaa

4:lle

400 g ruodottomia kalafileitä (siikaa, haukea, kampelaa)
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapipurirouhetta
1 sipuli
1 punainen paprika
1 tlk (400 g) (chilillä maustettua) tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 tlk ruskeita papuja vedessä
(chiliä)
(yrttisuolaa)
(mustapippuria)

Lisäksi

wrapeja, rieskoja tai tacokuoria
rapeaa salaattia suikaleina
tuoretta kurkkua suikaleina
juustoraastetta


Leikkaa ruodottomat kalafileet noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti pannulla lähes kypsiksi (noin pari minuuttia riittää). Nosta kalat pois pannulta.

Silppua tai suikaloi kuorittu sipuli ja siemenistä puhdistettu paprika. Kypsennä pannulla, kunnes kasvissuikaleet pehmenevät.

Lisää pannulle tomaattimurska ja pyre. Keitä ilman kantta, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Valuta paputölkistä liemi pois ja lisää pavut tomaattiseokseen. Mausta seos tarvittaessa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kalapalat seokseen.

Sekoita varovasti ja nosta tarjolle. Laita esim. wrapille salaattia ja kurkkua ja hiukan juustoraastetta. Nosta pari lusikallista kalaseosta päälle, kääräise rullalle tai taittele ja nauti.

  • Pääruoka