4 hengelle:
200 g tuoreita pieniä ahvenfileitä
Ahvenmarinadi
4 dl vettä
3 dl sokeria
2 rkl karkea suola
4 tl sinapinsiemeniä
2 tl rosépippuria
2 dl väkiviinaetikkaa (lisätään jäähtyneeseen liemeen)
½ porkkanaa pieninä kuutioina
1/2 sipuli hienonnettuna
Kiehauta vesi, sokeri ja suola ja jäähdytä huolellisesti. Lisää liemeen sinapinsiemen, rosépippuri, väkiviinaetikka ja pilkotut porkkana ja sipuli. Lisää lopuksi tuoreet ahvenfileet ja anna marinoitua vähintään vuorokausi. Sekoita välillä. Ahvenfileet säilyvät liemessä kypsennettynä pari viikkoa.
Sinappismetana
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
1,5 dl smetanaa
1 tl tomusokeria
Vaahdota smetana kevyesti. Mausta sinapilla ja tomusokerilla
Marinoitu kurkku
1 avomaankurkku
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
Viipaloi kurkku ohueksi pitkin päin ja marinoi mausteliemeen.
Tilliöljy
30 g tilliä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
Yhdistä ainekset ja aja tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella noin 5 minuutin ajan, jotta seos hieman lämpenee ja vihreä väri irtoaa öljyyn. Siivilöi ja jäähdytä.