Resepti

Aasia­laiset silakka­pihvit

500 g nahattomia silakkafileitä
3 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 limetti
puolikas pieni punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 kananmunaa
1 dl pankojauhoja
2 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa)


Poista silakkafileistä nahka vetämällä. Pilko pieniksi paloiksi.

Raasta inkivääri ja valkosipuli. Raasta limetistä kuori ja purista mehu. Hienonna sipuli ja korianteri varsineen.

Laita pilkotut silakat, inkivääri, valkosipuli, limetin raastettu kuori ja mehu, sipuli ja korianteri kulhoon. Sekoita mukaan kalakastike, soija, kananmunat, pankojauhot ja chilikastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Surauta ainekset sauvasekoittimella massaksi. Muotoile massasta juomatölkin pohjan kokoisia pihvejä.

Lämmitä rypsiöljy ja seesamiöljy pannulla. Paista pihvit kauniin keltaisiksi, 8-9 minuuttia per satsi.

Koristele chilillä ja tuoreella korianterilla.

  • Pääruoka
Aasialaiset silakkapihvit lautasella suoraan ylhäältä päin kuvattuna