Resepti

Aasialaiset kalapihvit

Aasialaiset kalapihvit edellisenpäivän uunilohesta, keitetyistä perunoista ja tillikermaviilistä

200 g kypsää uunilohta
4 keitettyä perunaa
1 kananmuna
pala vihreää chiliä
1 limenkuori
5 oksaa korianteria
suolaa, mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen


Kuori keitetyt perunat ja raasta ne karkealla raastimella. Laita lohi sekä perunaraaste kulhoon. Hienonna joukkoon vihreää chiliä ja korianteria ja raasta limenkuori. Riko muna toisessa kulhossa ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita kaikki ainekset ja mausta pihvitaikina suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna paistinpannu hieman keskilämpöä kovemmalla lämmöllä ja lisää pannulle öljyä sekä nokare voita. Öljy kestää paremmin lämpöä ja voista saadaan herkullista makua. Kun voi ”hiljenee” muotoile lusikalla ja kädellä taikinasta ronskeja pihvejä ja nosta ne paistinpannulle. Paista kalapihveihin kaunis väri, käännä ja paista toinenkin puoli.

Tarjoa kalapihvit keitetyn riisin kanssa ja tuunaa edellisen päivän tillikermaviili uudelle tasolle limen kuorella sekä mehulla, hyppysellisellä vihreää chiliä ja tuorealla korianterilla.