Silakka-lohipihvit:
250 g nahattomia silakkafileitä
250 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1,5 rkl Dijonin sinappia
1 dl smetanaa
1 dl ruohosipulisilppua
0,5 dl salottisipulia, hienonnettuna
1 tl suolaa
Paistamiseen:
4 rkl voita
2 rkl kasvisöljyä
Kermainen sinappikastike:
1 dl kala- tai simpukkalientä
2 dl kuohukermaa
1 tl Dijonin sinappia
suolaa ja mustapippuria
Silppua tai surauta fileet tehosekoittimessa kalat karkeaksi massaksi. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään ja anna maustua tunnin verran kylmässä.
Muotoile kylmästä massasta neljä tasakokoista pihviä ja paista kypsäksi voi-kasviöljyseoksessa.
Tee kastike: mittaa liemi ja kerma kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on puolet alkuperäisestä määrästä. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.